CATS AND DINOSAURS

Cats & Dinosaurs är ett vänsterfeministiskt swingkollektiv från Göteborg som blandar den objektivt bästa musikstilen med den objektivt bästa politikstilen.

Resultat: dansfest!

Sedan vår första konsert på valdagen 2014 har vår verksamhet präglats av svårartad hybris, vilket för det mesta har haft ganska positiva effekter.

Våra fötter är stadigt planterade i swingtraditionens radikala bakvatten, men på repertoaren har swingklassikerna sedan länge konkurrerats ut av den egna plakatpolitiska sångskatten. Denna gör vi alltid vårt bästa för att framföra med en tonårspunkares nakna intensitet och en bluestants sargade hjärta. Lekfullheten, svänget, dansglädjen och den politiska ångesten

är våra musikaliska ledstjärnor.

 

Men vi är inte bara musiker, vi är lindyhopdansare också!

Denna vinnande kombination har gjort att vi med tiden har utvecklat det ultimata danssvänget, varken människa eller urtidsvidunder kan stå stilla! Allt medan låtarnas subversiva budskap slinker ner i det undermedvetna som rödglänsande silverfiskar.

Våra texter behandlar av principiella skäl i princip allt utom romantisk kärlek, från arbetskritik och marxism till antirasism och feministisk teori. Precis som på den gamla goda proggtiden kastar vi oss oberört mellan trams och allvar.

För att den ovane lyssnaren inte skall tappa bort sig bland alla dessa ismer och schismer har vi dock alltid med vår ciceron Tove, som guidar publiken med pedagogiskt och humoristiskt mellansnack.

 

Och så är vi medlemmar i skivbolagskollektivet PACAYA records också! Där släppte vi vår debutskiva "Swing på barrikaderna" 2016, som blev en milstolpe inom den radikala swingens utveckling. Under 2017 kommer uppföljaren!